Despre mine

Orice blog construit după ”rețetă” are secțiunea asta. Eu unul am ezitat un pic în momentul în care m-am apucat s-o scriu. În principal, pentru că mi-e greu să scriu despre mine. În secundar, pentru că e plictisitor să scriu despre mine. Astea fiind zise (scrise), hai să vedem ce-o ieși.

M-am născut la sfârșitul lui ’76 în Oțelu Roșu, un orășel pitoresc așezat pe Valea Bistrei, în județul Caraș Severin. Bănățean, prin urmare.

Am terminat liceul în orășelul natal mai sus-menționat. La secția matematică-fizică, nici mai mult nici mai puțin. Deși nu aveam aplecare nici spre matematică și nici spre fizică, lucru demonstrat cu prisosință de corijența la fizică pe care am experimentat-o în primul trimestru al clasei a XII-a. În același an însă am ajuns să particip la faza națională a olimpiadei de limba și literatura română (unde am primit chiar și o mențiune specială a juriului). Cumva lucrurile s-au compensat, așadar.

După sfârșitul aventurii liceale, animat de înalte idealuri (cum ar fi dreptatea, justiția, echitatea și alte himere din aceași ligă), am decis să urmez cursurile Facultății de Drept. O idee proastă, după cum urma să se demonstreze, pentru că n-am practicat nici măcar o secundă în toată viața mea. Cu un lucru bun m-am ales însă din perioada asta: după un scurt periplu pe la diverse publicații din Timișoara, am devenit redactor la un săptămânal de știri din Lugoj. Mi-a plăcut. Încet-încet am învățat să-mi tehnoredactez singur paginile (hello Aldus PageMaker 4.0, hello Adobe Corel 4.0). Mai apoi am făcut un săptămânal similar tot în orășelul natal. Se chema “Info Bistra”.

Ca să scurtez o poveste lungă, dintr-una-n alta am învățat apoi Linux, și asta m-a dus către viitoarea carieră. Din 2001 și până acum mă ocup de securitatea informatică. Nu vă plictisesc cu detalii, e despre, nu curriculum vitae.

Pe blogul ăsta scriu sporadic (deși-mi propun în mod constant să scriu regulat, și tot constant eșuez) despre chestii care mă preocupă la vreun moment dat, sau care-mi atrag pur și simplu atenția. Ocazional probabil se vor întâmpla și rants & random ramblings.