Analize premium

29/10/2017 One-minute read

Din feed-ul Facebook al unui amic am ajuns la articolul ăsta. Autorul pleacă de la o elucubrație a lui CTP, care spune că oamenii mulțumiți de viața lor sunt mai puțin înclinați către procreere decât oamenii săraci, și concluzionează apoteotic: “Pentru mine, cel mai interesant indicator economic versus scăderea natalităţii este legat de creşterea explozivă a transportului aerian în România şi apariţia low-cost-urilor.” Băi, și nu e un articol din Cancan, Libertatea sau Antena3…

Deci nu, scăderea natalității nu are nici o legătură cu incertitudinea zilei de mâine. Dacă ne luăm după CTP, faptul că știu sigur că pot asigura o masă, haine, educație copilului meu e chiar un factor demotivant. Ar trebui să mă simt impulsionat să procreez atunci când felia de pâine de mâine e incertă iar pampersu’ de mâine e cel de azi, reciclat.

Iar după Hostiuc, jet lag-ul provocat de low cost-uri e cel mai interesant factor implicat. Nici nu știu cum să comentez concluzia lui, provocată cel mai probabil de excesul de roz produs în cerebelu-i de mierea și laptele care abundă pe străzile patriei.